Terug
18 juli 2024

Share

Kampeervakantie met hond

Holiday with dog and family at the campsite at EuroParcs

Op kampeeravontuur met jouw hond

Plan je een kampeervakantie met je gezin en wil je je trouwe viervoeter meenemen? Geen probleem, want honden zijn welkom bij EuroParcs!

Kamperen biedt jou en je hond de perfecte gelegenheid om volop van de natuur te genieten. Je kunt samen een geweldige tijd hebben en een onvergetelijk avontuur beleven. In deze blog lees je meer over de ideale voorbereiding op je vakantie, de hondvriendelijke faciliteiten op onze vakantieparken en alle leuke dingen die je met je hond kunt doen tijdens een kampeervakantie bij EuroParcs.

  1. De voorbereiding

  2. De keuze van de bestemming: kampeervakantie in het bos of aan het water?

  3. Hondvriendelijke faciliteiten op EuroParcs vakantieparken

  4. Activiteiten voor een kampeervakantie met hond

  5. Waterpret op een kampeervakantie met hond

De voorbereiding

Voordat je met je hond op kampeervakantie gaat, moet je je goed voorbereiden en goed nadenken over waar je met je hond naartoe wilt.

Vergeet niet om voldoende hondenvoer en voer- en waterbakken in te pakken. Neem ook water voor je hond mee voor onderweg naar het vakantiepark. Vergeet niet om een paar speeltjes en het favoriete dekentje van je hond in te pakken, zodat hij zich thuis voelt op je kampeervakantie.

Neem ook een halsband, een riem en poepzakjes mee voor uitstapjes in de omgeving en korte wandelingen rond het vakantiepark.

Zoek van tevoren uit in welk gebied het vakantiepark ligt dat je wilt bezoeken. Is er een dierenarts in de buurt in geval van nood? En is er een dierenvoer- en accessoireswinkel in de buurt voor het geval je iets vergeet?

Holiday park EuroParcs Cadzand dog beach water sea sand family playbiggesee - camping - dog

De keuze van de bestemming: kampeervakantie in het bos of aan het water?

Het bos is een paradijs voor je trouwe viervoeter, vooral in de zomer. Dankzij de bomen vinden jullie allebei altijd wel een plekje in de schaduw om af te koelen en even aan de zon te ontsnappen.

In het bos zijn er eindeloze ontdekkingsmogelijkheden voor je hond om te snuffelen, rennen en nieuwe geuren te ontdekken, en een rustige omgeving voor ontspannen wandelingen. Geniet samen van wandelingen over gevarieerde paden en speel apporteerspelletjes met stokken en dennenappels.

Een camping aan het meer of de zee is ook een geweldige optie voor een kampeervakantie met hond. Lekker afkoelen op warme dagen, zwemmen en spetteren in het water, spelen met een bal in het water of graven in het zand op het strand. Je kunt ook lange wandelingen maken langs de kust of een ontspannen boottochtje maken.

Of het nu bos of water is - een kampeervakantie met je hond biedt talloze mogelijkheden voor gezamenlijke avonturen en ontspanning in de natuur. Denk eraan om altijd rekening te houden met andere kampeerders en de omgeving en neem voldoende lekkers en water mee voor je trouwe viervoeter. Geniet van je tijd met je hond, ontdek samen nieuwe plekken en maak dierbare herinneringen.

dog lake EuroParcs ZilverstrandHoliday with dog and kids by the water at holiday park EuroParcs Limburg

Hondvriendelijke faciliteiten op EuroParcs vakantieparken

Honden zijn over het algemeen van harte welkom in onze parken! Honden moeten in onze vakantieparken echter wel aangelijnd zijn, zodat alle gasten zich prettig voelen. Ook dient het baasje zelf de uitwerpselen van de hond op te ruimen. Hiervoor zijn op veel parken praktische hondenpoepzakjes beschikbaar. Omdat veel van onze parken omgeven zijn door prachtige natuur, heb je ook verschillende mogelijkheden om je hond uit te laten.

Als je je kampeervakantie met je hond niet in het hoogseizoen wilt doorbrengen, kun je in de blog Vakantie met hond in de nazomer en herfst tips vinden over waar je de vakantie kunt doorbrengen.

Je kunt je vakantie met je hond ook doorbrengen in een vakantiehuisje in plaats van op een camping, want EuroParcs biedt tal van huisdiervriendelijke accommodaties.

Speciale hondvriendelijke faciliteiten op de parken

Bij EuroParcs Ruinen, gelegen vlakbij Nationaal Park Dwingelderveld, is er een wandelpad speciaal voor honden. Je kunt dit met je hond aangelijnd bewandelen voor een ontspannen wandeling door het park als je hond weer eens naar buiten moet. Hondenpoepzakjes zijn ook verkrijgbaar in het park.

Boek een kampeerplaats bij EuroParcs Wörthersee in Oostenrijk en geniet niet alleen van de ligging aan het meer, waar je hond van harte welkom is, maar ook van de praktische parkfaciliteiten, waaronder een hondendouche. Er is ook een gebied in het bos bij het vakantiepark waar je hond vrij rond kan rennen en stoom af kan blazen.

Bij EuroParcs Hoge Kempen in België kun je een geweldige kampeervakantie doorbrengen met je hond in het bos. Je kunt ook genieten van de recreatieplas van het vakantiepark, want honden zijn hier toegestaan. En je kunt je hond ook meenemen als je het restaurant bezoekt.

EuroParcs Maasduinen ligt in de buurt van veel mooie wandelroutes en natuurparken waar je met je hond kunt wandelen. Vooral het Groeve Belfeld is erg mooi. Honden mogen er ook zwemmen.

EuroParcs Hermagor-Nassfeld ligt ook in Oostenrijk. Hier is een behendigheidspark waar je veel plezier met je hond kunt beleven en hem bezig kunt houden. Het park heeft ook een hondendouche en biologische lekkernijen.

Gulperberg campsite camping dog caravandog-labrador-beach-sand-sea-dutch

Boek jouw kampeervakantie met hond bij EuroParcs

Je hebt een inpaklijstje gemaakt en de voorpret is groot, maar de kampeerplaats nog niet geboekt? Reserveer dan nu een kampeerplaats met uitzicht op het water of omringd door bomen in het schaduwrijke bos en geniet van een onvergetelijke kampeervakantie met uw hond!

Boek nu

Activiteiten voor een kampeervakantie met hond

Er gaat niets boven het verkennen van de omgeving met het hele gezin, inclusief je hond. Dus pak de riem en ga op pad!

Wandelingen door bossen en over weilanden zijn niet alleen goed voor de conditie, maar ook een paradijs voor de neus van jouw hond. Je viervoeter zal het heerlijk vinden om nieuwe geuren op te snuiven en de natuur te ontdekken.

Na een spannende wandeling is het tijd voor wat ontspanning - maar wel met actie! De campingweide is de perfecte plek voor een paar balspelletjes. Frisbee of tennisbal, je hond zal het geweldig vinden. En je kunt ook andere gasten op het vakantiepark leren kennen die je hond misschien wel willen aaien.

Verken de omliggende steden en dorpen met je hond. Veel plaatsen zijn hondvriendelijk en bieden spannende bezienswaardigheden. Een wandeling door pittoreske steegjes of een bezoek aan het marktplein - je hond zal het een leuk uitje vinden en misschien vind je wel leuke vakantiesouvenirs.

Een kampeervakantie is het perfecte moment om een onvergetelijke tijd als gezin te hebben - en daar hoort je hond natuurlijk ook bij! Of je nu samen barbecuet, spelletjes speelt of gewoon luiert - geniet samen van de zorgeloze momenten.

Camping with dog in Austria at EuroParcs WörtherseeEuroParcs Cadzand family walk park dog

Waterpret op kampeervakantie met hond

In de zomer kun je veel waterpret beleven op je kampeervakantie met je hond! Want niets is zo verfrissend als afkoelen in het water op warme zomerdagen. Veel honden zijn fervente zwemmers en vinden het heerlijk om in het water te stoeien.

Zorg ervoor dat het stuk strand waar je met je hond wilt spelen en zwemmen ook toegankelijk is voor honden. Als dit strand aan zee ligt, zorg dan voor voldoende drinkwater voor uw hond en was het zout uit hun vacht na het spetteren.
Meer informatie over de beste hondenstranden in Nederland vind je in onze blog.

Natuurlijk kun je niet alleen veel plezier hebben in het water, maar ook op het strand. Dit is een paradijs voor honden. Of het nu gaat om het spelen van een bal, het gooien van een frisbee of gewoon rennen langs de kust - hier kunnen jullie je allebei uitleven.

Veel honden graven ook graag in het zand. Laat je viervoeter een zandbak graven - je zult zien hoeveel plezier hij heeft! Misschien vindt hij wel een viervoeter die het net zo leuk vindt.

Als jouw hond wat kleiner is en je in de buurt van een rustiger stukje water bent, zoals het EuroParcs Marina Strandbad, kun je ook proberen om met jouw hond te gaan stand-up paddelen. Als hij eenmaal gewend is aan het board, zal hij het geweldig vinden om met jou te reizen en de wereld vanaf het water te verkennen!

watersports stand up paddling with dogpaw-print-dog-beach-dog-sea

Verheug je alvast op jouw kampeervakantie met hond bij EuroParcs

Een kampeervakantie met hond kan een geweldige ervaring zijn. Met de juiste voorbereiding en een beetje rekening houden met andere vakantieparkgasten staat niets jullie avontuur samen in de weg. Respecteer de regels van de camping en houd jouw hond onder controle. Een vriendelijke en goed opgevoede hond kan zelfs nieuwe vrienden maken - zowel voor jou als voor hem!

Dus, pak je kampeerspullen, neem je viervoeter mee en ga op vakantie! Bij EuroParcs beleef je samen een heerlijke tijd en een fantastische kampeervakantie!

Boek nu